rodinný dům . VENDRYNĚ 

 

Realizace 2017. Místo: Vendryně. Náš úplně první projekt. Hledali jsme prostorově a dispozičně úsporné řešení. Umístění domu reaguje na místní poměry, zástavbu, výhledy a orientaci vůči světovým stranám. Pozemek je malý, a tak jsme chtěli klientům zachovat co nejvíce plochy soukromé zahrady. Dům je koncepčně i vizuálně rozdělen na dvě části. První část je soukromá a působí jako pevná báze, z exteriéru je opatřena bílou omítkou. Druhá hmota reaguje posunutím ve snaze získat lepší výhled a světlo. Tato společenská a pobytová část domu je orientována na jihozápad. Dům se nachází v mírném svahu. Využili jsme toho pro zvýšení světlé výšky v obývacím pokoji, jehož podlaha je níž, než zbytek dispozice.

© 2023 by Urban Artist. Proudly created with Wix.com

kontakt .

adam@frisarchitekti.cz

+ 420 605 531 961

kasia@frisarchitekti.cz

+420 732 472 019

Hlavní třída 87/2

Český Těšín

737 01