rekonstrukce rodinného domu . KARVINÁ 

 

Realizace 2020. Místo: Karviná - Louky. Koncepce návrhu spočívá v citlivém přístupu k hlavní stávající hmotě domu, ale také v transformaci původní kompozice. Odstranili jsme některé hospodářské přístavby v zahradní části pozemku a vytvořili tam komfortní relaxační zónu. Důležité bylo propojit společenskou zónu domu přímočaře s zahradním posezením a terasou. S tímto motivem jsme pracovali ve všech zpracovávaných variantách. Venkovní kompozice zajišťuje soukromí a navazuje na podélné využití pozemku a původní skupinku staveb. Je to normální domek, který si na nic nehraje. Je součástí jisté struktury rodinných domů v okolí a nemá zapotřebí barevně vynikat. Je krásný v sobě samém a ve svém tradičním tvaru, který zdůrazníme bílou omítkou. Novotvary jsou řešeny inovativně, nikoli však tak, aby hlavní hmotu domu potlačily.