rekonstrukce interiéru . PZKO KARVINÁ 

 

Realizace 2014 - 2020. Místo: Karviná. Rekonstrukce interiérů kulturního domů PZKO byla realizována v několika etapách. Našim cílem bylo vytvořit prostor, který bude mít jedinečný charakter. Součástí dispozice je otevřená chodba, která od vstupu a prostoru s toaletami pokračuje kolem šatny a baru až do zadního traktu dispozice, a z této chodby jsou vstupy do ostatních prostor - velký sál, malý sál, kuchyň a sklep. Chodba je tedy dost zásadní plochou, použili jsme zde specifickou dlažbu. Celý centrální blok s šatnou a barem byl navržen jako jeden hmotový a výrazový prvek. Tmavý nábytek s dřevěným laťováním pocitově dotváří navržený tmavý nátěr stěny a stropu právě v prostoru šatny a baru, který doposud nebyl realizován. Dřevěné laťované stropy jsou pak navrženy tak, aby přispívaly k lepší akustice prostorů, a aby se části, které nejsou součástí centrálního bloku, staly útulnějšími. Hlavní sál je vybaven stejným roštem z akustických důvodů, je vybaven jednoduchými svítidly s objímkou a černými židlemi. Součástí řešení byl také sklepní prostor, který využívá mládež.