advokátní kancelář . HAVÍŘOV

 

Realizace 2021. Místo: Havířov. Prostor, jehož vybavení jsme navrhovali, se nachází v rekonstruované budově bývalé školy v Havířově. Budova si prošla poměrně necitlivou rekonstrukcí, fasáda byla opatřena omítkou světle zelené a černé barvy. Našim zadáním bylo ve velkém kontrastu k exteriéru vytvořit klidný a důstojný prostor pro kanceláře advokátů. Klient má doznat pocitu uklidnění, důvěryhodnosti. Koncepci materiálového řešení jsme postavili na třech zásadních bodech. Prvním je důraz na péči o klienta. Druhým koncepčním heslem je individualita, kterou propisujeme do sebevědomé a charakterní prezentace kanceláří. S cílem vyjádřit pevnost a stabilitu zvolených postupů a řešení. Třetím bodem je rovnováha, která má vyjádřit důvěru a pokoru. Celkové materiálové řešení prostoru má za cíl jej patřičně uklidnit vzhledem k jeho tvarové složitosti a působení z exteriéru. Cílem bylo také včlenit do návrhu některé původní prvky tak, aby s celkem souzněly. např. tvarově výrazné interiérové dveře.  V kancelářích jsou velká okna. Tím nejsilnějším prostředkem vytvářejícím prostor tak bude světlost samotných kanceláří. Společně se světlým vybavením je vytvořen charakterní a materiálový základ řešení. Na rozdíl od kanceláří jsou reprezentativní prostory dispozičně složitější, a bylo zde nutno upravit půdorys tak, abychom v prostoru recepce zajistili dostatek prostoru pro větší recepční pult. Investor je majitelem obsáhlé sbírky skvělých obrazů a starých psacích strojů. Do kanceláří jsme umístili stávající komody ve světložlutém odstínu dřeva a prostor kolem nich jsme pojali jako kumulaci veškerého příslušenství ke kancelářím, a to jak funkčního, tak estetického, historického i přírodního. Skvělé také je, že hned vedle sídlí kluci z Bistrucku, takže si třeba po jednání u advokáta můžete dát sklenku vína ve stylovém prostředí.