Rekonstrukce domu v Karviné

Koncepce návrhu spočívá v citlivém přístupu k hlavní stávající hmotě domu a také v jisté transformaci původní kompozice. Toto se děje především v zahradní části pozemku. Důležité bylo propojit společenskou zónu domu přímočaře s zahradním posezením a terasou. S tímto motivem jsme pracovali ve všech zpracovávaných variantách. Venkovní kompozice zajišťuje soukromí a navazuje na podélné využití pozemku a stávající skupinku staveb, které budou z technických důvodů odstraněny.

Je to takový normální domek, který si na nic nehraje. Je součástí jisté struktury rodinných domů v okolí a nemá zapotřebí barevně vynikat. Je krásný v sobě samém a ve svém tradičním tvaru, který zdůrazníme bílou omítkou. Novotvary jsou řešeny inovativně, nikoli však tak, aby hlavní hmotu domu potlačily.