Rodinný dům ALEX

Samotné zadání studie domu bylo velmi podrobné a plné specifických požadavků a představ. Zhodnotit vlastnosti pozemku, splnit všechna přání investora a vytvořit tak jedinečnou stavbu na míru jejímu majiteli bylo pro nás velkou výzvou. Jedním ze základních požadavků investora byl dostatek soukromí a současné využití kouzla místa pod vrcholky Beskyd. To obnášelo nalezení formy, jež by při současném uzavření byla dostatečně otevřená. Jsme pod horami. Nechceme zde minimalistickou, do ulice uzavřenou formu. Hledáme přirozenou různorodost. Přírodní materiály. Dům, který ani přes svůj objem neomráčí okolí. Lehká forma. Členěná linie odsazena od silnice. Důležitou roli hraje světlo, průhledy v rámci dispozice vytesaly finální tvarové řešení domu. Vnější materiálové řešení reaguje na podhorské prostředí. Spojujeme místně dostupné materiály se soudobým tvaroslovím.