Interiér bytu na Letné

Byli jsme osloveni investorem ke zpracování návrhu interiéru bytu. Jelikož se celý bytový dům v době kdy jsme s návrhem začali rekonstruoval, bylo možné zasahovat do dispozičního a materiálového řešení. Požadavkem bylo vytvořit prostor pro bydlení, z větší části vybaven běžně dostupným nábytkem. Zásadní bylo využítí plochy celého bytu k tomu, abychom vytvořili vzdušný a prosvětlený prostor. Odmítli jsme dělit prostory pevnými příčkami. Na začátku jsme si vymezili požadavky na jednotlivé místnosti v rámci bytu a na základě toho jsme jim přiřadili vhodné umístění. Dbali jsme na funkčnost a praktičnost. Snažili jsme se splnit očekávání majitelů a materiálové řešení bytu držet v rámci možnosti v neutrálním konceptu. V neposlední řadě našim cílem bylo také propsat do charakteru bytu také osobnost člověka, který zde bude trávit své dny i noci.